BUJINKANKYU

KAMAE

sábado, 10 de septiembre de 2011








Άρθρο που δημοσιεύθηκε από:
Ηλίας Canal, Shihan Bujinkan Budo



KAMA Sanshin Η θέση, στάση και το αίσθημα


Το ιαπωνικό kanji μπορεί να μεταφραστεί με πολλούς τρόπους, η πιο συνηθισμένη είναι η "στάση ή θέση» ή «καλή στάση ή θέση." Μια άλλη ανάγνωση θα ήταν «στάση» ή «καλή συμπεριφορά». Όταν μιλάμε για στάση ή θέση που έχουμε συνηθίσει να αναφερόμαστε σε αυτό που συνήθως ονομάζεται φύλακες. Ichimonji hich δεν Kamae Kamae ή δεν είναι για τον αρχάριο ασκούμενο καταπολέμηση απλή στατική θέσεις από τις οποίες για να ξεκινήσει μια ιδιαίτερη τεχνική. Επίσης, είναι θέσεις που συνήθως τρέχουν ξανά και ξανά, με τη μορφή του kata (Kamae δεν kata) κατά τη διάρκεια της κατηγορίας. Τίποτα δεν είναι πιο μακριά από την πραγματικότητα της Kamae είναι τα πρώτα κρίσιμα σημεία αναφοράς σε μια ικανότητα ή την καταπολέμηση της.


KAMAE, η σχέση SHIN GI TAI

Kama μπορεί να ερμηνευθεί ως μια καλή θέση ή καλή στάση. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Kamae είναι περιείχε τρία επίπεδα κατανόησης και των έργων των Kamae Sanshin. Από τη μία πλευρά έχουμε την φυσική Kamae, η άλλη την ψυχική Kamae και τέλος έχουμε την πνευματική ή την καρδιά Kamae. Ο Soke κάνει μερικές φορές αναφορά στην Τάι Kokoro και Kamae Kamae. Θυμηθείτε Shin Gi Tai έννοια και να συνειδητοποιήσουμε ότι, φυσικά, να εφαρμοστούν και σε Kamae.

KAMAE TAI, ο οργανισμός ή KAMAE FISICOComencemos Kamae όπως η φυσική. Όπως έχουμε αρχίσει αυτή τη μελέτη έχουμε πρώτα απ 'όλα συνειδητοποιήσει ότι πληροί, επίσης, μια βασική αρχή: Sanshin. Υπάρχουν τρία βασικά σημεία της κάθε καλό σώμα Kamae: πόδια, γοφούς και τους ώμους. ΠΡΩΤΗ ΠΟΔΙΑ Τα πόδια είναι κρίσιμη από αυτούς που γεννήθηκαν από το κίνημα (όπως ο Soke λέει πάντα, στην καρδιά της Budoka τα πόδια σας, χωρίς να τους έχει πεθάνει). Η σωστή χρήση τους θα μας δώσει τη δυνατότητα να κινηθούν, όχι μόνο η ίδια αλλά και τη δυνατότητα εφαρμογής των εννοιών της sabaki και οι αποστάσεις είναι απαραίτητη για τη σωστή και αποτελεσματική αυτο-προστασία. Θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποια βασικά σημεία σχετικά με τα πόδια. Το καθένα έχει το δικό του Kamae Ryuha και ως εκ τούτου το δικό του τρόπο για να τους τρέξει, αλλά πληρούν όλες τις μερικές βασικές απαιτήσεις.
Ένα σημείο
Η γραμμή του γόνατος δεν πρέπει να υπερβαίνει τα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό σημαίνει ότι εάν έχουμε ισοπαλία, ήδη το Kamae, μια γραμμή από το γόνατο στο έδαφος από το τέλος του δεν μπορεί να υπερβαίνει το δάχτυλο του ποδιού. Κάτι τέτοιο θα έθετε σοβαρά την αφύσικη πίεση στο γόνατο και αναγκάζοντας τους συνδέσμους imnecesariamente και τένοντες της περιοχής.
ΣΗΜΕΙΟ ΔΥΟ
Κάθε γόνατο θα πρέπει να κοιτάξουμε προς μία κατεύθυνση. Θέλω να πω, αν για παράδειγμα δεν αναλαμβάνουμε καμία Kamae Ichimonji ανυπομονώ γόνατο προς τα εμπρός και προς τα πίσω θα κάνει μια γωνία των 130 μοιρών ή και περισσότερο προς τα εμπρός (λαμβάνοντας υπόψη τη δέσμευση γόνατο μπροστά). Εάν, ωστόσο, όπως πολλοί κάνουν πίσω από το γόνατο εξέτασαν γωνία μικρότερη των 90 μοιρών θα αναγκάζει το παιχνίδι επικίνδυνα και τιμωρία των κοινών τους συνδέσμους και τους μύες της περιοχής θα πρέπει να κάνουν μια επιπλέον προσπάθεια για να εξασφαλίσουν ή να διατηρήσουν το γόνατο.
Τριών σημείων
Επίσης τα πόδια θα πρέπει να αναζητούν στην κατεύθυνση των γονάτων, δεδομένου ότι είναι πολύ το έθιμο να λάβει Kamae, για παράδειγμα, και όπως μιλήσαμε για αυτό, δεν Kamae Ichimonji και να παρακολουθήσετε το μπροστινό πόδι, ψάχνοντας σε γωνία 30 μοιρών ή περισσότερα για το γόνατο, είτε προς τα έξω ή προς τα μέσα. Αυτό καθιστά την κίνηση είναι ασταθής και μπορεί να προκαλέσει τραυματισμούς στο γόνατο ή τον αστράγαλο και στο μέλλον. Εμποδίζει επίσης την ροή της κίνησης και της μεταφοράς ενέργειας από το ένα πόδι στο άλλο, όταν επιτίθενται ή defender.Estos είναι τρεις πολύ συνηθισμένα σφάλματα κατά τη χρήση τα πόδια σας στο Kamae.
Δεύτερον, η HIPS
Κατά δεύτερον θα συζητήσουμε τους γοφούς. Αυτά είναι κρίσιμα, αφού εγκαταστάθηκαν στη Χαρά, η ενέργεια και το κέντρο ισορροπίας του σώματος. Αν τα ισχία σας δεν είναι σύμφωνες με το μέρος πόδια του την ενέργεια της κίνησης χαθεί ή δεν διοχετεύεται σωστά. Ομοίως, αν τα ισχία είναι πολύ υψηλή μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία. Να θυμάστε ότι αν και η κίνηση περάσει ή να εφαρμοστούν τα πόδια, δημιουργείται στα ισχία. Εάν ένα ισχίο είναι υψηλότερο ή χαμηλότερο από την άλλη εμφανίζεται και αστάθεια. Πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσουμε ότι η ισορροπία είναι ουσιώδης ισχίο και το πόδι, όταν εκδηλώνεται το επιθετικό ή αμυντικό. Η συνεπής τοποθέτηση των γοφών σε σχέση με τα πόδια και το κίνημα να κάνει είναι ουσιώδεις για την αποτελεσματική αυτο-προστασία.
Τρίτον, ΩΜΟΥ
Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό είναι οι ώμοι, προκύπτουν οι επιθέσεις και άμυνες γροθιά ή το χέρι. Οι ώμοι θα πρέπει να ευθυγραμμίζεται με τα ισχία και τα πόδια. Ένα χαμηλότερο ή υψηλότερο ανισορροπίες ώμο του σώματος. Ο άνθρωπος που κρατά το κεφάλι και τους ώμους είναι εκτός ισορροπίας, εάν είναι σχεδόν βέβαιο ότι το κεφάλι. Το βάρος του δεν μπορεί αν δεν είναι κατάλληλα επικεντρωμένη διατάραξη τη θέση μας. Η σωστή προβολή της μάχης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το λαιμό, αλλά και τους ώμους. Εάν οι ώμοι είναι σωστά ευθυγραμμισμένοι δεν μπορεί να αξιοποιήσει την ενέργεια που παράγεται από την κακή τους γοφούς και τα πόδια από τα χτυπήματα που εφαρμόζονται με τα όπλα και τα μπλοκ που εκτελούν αναποτελεσματική. Ως εκ τούτου, είναι ουσιαστικής σημασίας για την θέση και η χρήση τους ώμους για την αποτελεσματική αυτο-προστασία.
KAMA και GOGYO
Είμαστε εδώ για παύση για να συζητήσουν την Kamae και τη σχέση της με gogyo (τα πέντε στοιχεία, τα πέντε εκδηλώσεις, κλπ. ....). Ο λόγος είναι απλός πριν από την έναρξη της μελέτης ή την ανάλυση ή τη στρατηγική ψυχικής Kamae Νομίζω ότι μια ματιά στα gogyo με αυτή την έννοια μπορεί να μας δώσει όσες ιδέες.
NO KAMAE Shiz
Σταθερή θέση, ουδέτερη. Θέση από όπου μπορείτε να μετακινήσετε όλα τα άλλα. Ενέργεια από τη Γη. Η πρόθεση δεν είναι να μεταφέρει οποιοδήποτε συναίσθημα απλά τον αντίπαλο.
ΟΧΙ Ichimonji KAMAE
Αμυντικότητα επίσης έναν τρόπο να κάνει τον επιτιθέμενο που συμμετέχουν στη δράση. Ενέργεια από νερό. Από τη θέση αυτή γίνεται πολύ δύσκολο για μας να επιτεθεί στο πρόσωπο, το λαιμό ή το στήθος. Τα χτυπήματα θα κατευθυνθεί προς τα πόδια και τα ισχία σας. Για κάποιον να μας επιτεθούν στο Jodan πρέπει να μειώσει το χέρι του προς τα εμπρός για να δημιουργήσετε ένα κενό (Suki).
Jumonji KAMAE ΟΧΙ
Επιθετική δυνάμεις του δράστη να δείξει πραγματική πρόθεσή του. Ενέργεια της Φωτιάς. Και πάλι προστατεύουν το στήθος, το πρόσωπο και το λαιμό, αλλά αυτή τη φορά μπαίνουμε σε κάθε τόπο, αντίθετα χρησιμοποιούμε το Kamae να απαντήσουν δυναμικά.
Hira NO KAMAE Ichimonji
Στάση της υποδοχής, μια στάση στην πρακτική αλήθεια ουκέμι. Η αιολική ενέργεια. Η κίνηση αυτή είναι κρίσιμη, ροή, και την ορθή χρήση του Τάι Sabaki.
ΟΧΙ FUDOZA KAMAE
Καθισμένος σταθερά μια θέση που φαίνεται ευάλωτη αλλά από την οποία μπορείτε να μετακινήσετε. Η ενέργεια από τη γη και τον αέρα. Το υπόλοιπο του πολεμιστή που ονομάζεται σε ορισμένες Ryuha. Η ιδέα είναι να είναι πάντα σε εγρήγορση Zanshin. Πρέπει επίσης να μάθουν να κινούνται στο έδαφος.
NO KAMAE hich
Φυγή από τις μάχες. Η σταθερότητα είναι ισχυρότερη από ό, τι πιστεύει ο επιτιθέμενος. Η ενέργεια από τη γη και τον αέρα. Αποδράστε σε σαρώνει, οι επιθέσεις στα πόδια, αλλά και η εξαπάτηση, η ισορροπία υπάρχει και είναι ισχυρότερη από ό, τι φαίνεται.
NO KAMAE Ντόκο
Αμυντικότητα. Μια θέση που κάνει την επιθετικότητα εισβολέα ερώτηση. Ενέργεια από νερό και φωτιά. Εκφοβισμός μέσω του έθεσε γροθιά, αλλά και για τη σωστή αμυντική ικανότητα.
ΟΧΙ KOSEI KAMAE
Επιθετικά στάση του σώματος, το οποίο φαίνεται να αφήσετε μια περιοχή ανοικτή για να επιτεθεί. Ενέργεια από τον άνεμο και τη φωτιά. Είναι ένα σαφέστερο τρόπο για τη δημιουργία οπών (Suki).
ΟΧΙ Hoko KAMAE
Θέση υποδοχής. Ελέγχει το διάστημα μεταξύ του εισβολέα και εμάς. Η ενέργεια από τον άνεμο και τη γη. Ωστόσο αντισταθεί εξαπατήσει. Έχουμε υποβάλει προφανώς αλλά, αντίθετα, ενάντια στην επίθεση.
ΠΝΕΥΜΑ ΤΟΥ GO Gyo
ΓΗ να αντιμετωπισθεί αυτό HAY.AGUA: ΑΜΥΝΑ ΚΑΙ CONTRAATAQUE.FUEGO: ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ATAQUE.VIENTO: Αγνοήστε την επίθεση.

Όλα τα ενδεχόμενα κενά.

Brin Morgan έθεσε επίσης σε μια σειρά μαθημάτων στη Μαδρίτη πριν από αρκετά χρόνια. Τσι είπε ότι για να αποδώσουν μια τέτοια συζήτηση, μια ορισμένη σταθερότητα και την ξηρότητα. Η έκφραση «έχω λόγο" σαφώς προσδιορισμένες Τσι. Σε Sui έχουν τη φράση «αν έχω ένα λόγο ..... αλλά" εκφράζουν σωστά το συναίσθημα. Σε Γεια Ka ή η φράση θα ήταν "! Έχω δίκιο!" συνολική επιβάρυνση της ιδέας μας. Στη φράση Fu θα έλεγε κάτι τέτοιο: "Έχεις δίκιο ..... ανάλογα με την άποψή σας." Ku είναι ως εκ τούτου να είναι σε θέση να λάβει κάθε πρόταση (στάση) των παραπάνω με ευκολία.
Τελικά gokui (ουσία) gogyo κρύβει το κενό (ku), τη δυνατότητα να ρέει από το ένα στοιχείο στο άλλο, από τη μία στάση στην άλλη, από τη μία μορφή στην άλλη. Η συνεχής αλλαγή, την εξέλιξη και την προσαρμογή. Fukyo BAMP (το πνεύμα της αλλαγής, ακόμα και δέκα χιλιάδες αλλαγές σας εκπλήξει).
KAMA και Ryuho
Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι κάθε σχολείο έχει τη δική της σύλληψη της Kamae, σύμφωνα με τις ιδέες τους, τα συναισθήματα ή τις παραδόσεις. Όλοι τους πληρούν τις απαιτήσεις που περιγράφονται ανωτέρω ή φυσικές μονάδες, αλλά εξακολουθούν να έχουν προσωπικότητα. Συνήθως το σύνολο των Kamae κάθε σχολείο καλείται Kurai Dori.
Shinden Fudo Ryu Jutsu DAKENTAI KAMAE ΟΧΙ ΚΑΤΑ
Θυμηθείτε ότι αυτό το σχολείο έχει δύο μεγάλα τμήματα ή τμήματα σε ένα από αυτά αφιερωμένη στην dakentaijutsu NO KAMAE απλά Shizen NO KAMAE χρησιμοποιείται ως η μόνη θέση αναφοράς. Υποθέτουμε ότι το Kamae στο μυαλό και το σώμα προσαρμόζεται σε αυτήν χωρίς την έκφρασή του φυσικά. Σε ένα άλλο μεγάλο κεφάλαιο που αφορά την Jutaijutsu αν Kamae, ακριβώς όπως περιγράφεται εδώ. Αναλύστε το ρίου waza με σαφείς αναφορές της ίδιας Kamae και την παράδοση είναι απαραίτητη για την ορθή κατανόηση του κάθε σχολείου.
NO KAMAE SEIG
Το μπροστινό αριστερό χέρι με τον αγκώνα ελαφρώς λυγισμένα, το χέρι ανοιχτό ή κλειστό δεξιά γροθιά κοντά στο σώμα προς τα αριστερά στο στήθος, το αριστερό πόδι προς τα εμπρός.
SEIG Katata KAMAE ΟΧΙ
Όπως seigan αλλά με το χέρι απλωμένο ή ευθεία.
NO KAMAE Shiz
Φυσικά η στάση με τα χέρια του πριν από το σώμα κατά την ΟΒΙ, τα χέρια ανοικτά ή κλειστά.
Hira NO KAMAE Ichimonji
Η ανοικτή χέρια απλωμένα, χέρια ανοικτό, τα πόδια ανοιχτά περισσότερο από το ύψος του ώμους, την πλάτη ίσια και τα γόνατα λυγισμένα.
ΟΧΙ ZA KAMAE (FUDOZA)
Το αριστερό πόδι είναι διπλωμένο κάτω από το κάθισμα και λυγισμένο το δεξί μπροστινό μέρος με το πόδι σε επαφή με το μηρό izquierdo.HENKA: Το δεξί πόδι μπροστά από το σώμα.
Koto Ryu Jutsu KOPP KAMAE ΟΧΙ ΚΑΤΑ
Το σχολείο αυτό χαρακτηρίζεται από τρυπήματα και σκληρά. Χρησιμοποιήστε juji aruki ASHI ή για sabaki και να προχωρήσουμε σε μικρές αποστάσεις. Χρησιμοποιεί το ίδιο μάτι και την περιφερειακή όραση σας, και συγκεκριμένα να μετρήσει τη σωστή απόσταση από την καταπολέμηση της.
SEIG HIDARI KAMAE ΟΧΙ
Το αριστερό χέρι προς τα εμπρός με τον αγκώνα λυγισμένο, το ανοιχτό χέρι με τα δάχτυλα, καθώς το δεξί χέρι στο αριστερό του bicep προστατεύουν το πρόσωπό σας με αυτό, το αριστερό πόδι προς τα εμπρός.
SEIG MIGI KAMAE ΟΧΙ
Όπως ανωτέρω, αντιστρέφοντας τη θέση.
Hira NO KAMAE Ichimonji
Σταυρός ανοιχτές αγκάλες με ανοιχτές τα χέρια και τα δάχτυλα μαζί, το δεξί πόδι ακουμπά στην πλευρά του αριστερού γονάτου. Το δεξί γόνατο προς τη δεξιά πλευρά.
ΟΧΙ Bobi KAMAE
Αριστερό χέρι ευθεία σε Fudo ken, δεξιά γροθιά του στο δεξί γοφό, το αριστερό πόδι πάνω δεξιά γωνία 90 grados.HENKA: Τα πόδια μπορούν να διαχωριστούν.
ΟΧΙ Hoko KAMAE
Το αριστερό πόδι προς τα εμπρός, τα χέρια με τα χέρια στο πηλήκιο με πτερό ken κεφάλι βελανιδιές, τα πόδια ελαφρώς λυγισμένα.
Kukishinden Ryu Jutsu DAKENTAI KAMAE ΟΧΙ ΚΑΤΑ
Σε αυτό το σχολείο με τη χρήση της πανοπλίας (Yoroi), τροποποιεί το Kamae σαφώς. Περισσότερο βάρος, περισσότερη σταθερότητα. Βραδύτερη κινήσεις, χρησιμοποιώντας ένα πλήθος των όπλων, κλπ ... καθορίζουν αυτό το Ryu.
ΟΧΙ Hira KAMAE
Φυσικό στάση, τα πόδια ανοιχτά πλάτος των ώμων, τα χέρια μέχρι τον ΟΒΙ σε Shikan Ken.
Hira NO KAMAE Ichimonji
Τα πόδια εξάπλωση και λυγισμένα, τα χέρια σταυρωμένα και τα χέρια σε Shikan παλάμες Ken προσανατολισμένοι προς τα εμπρός.
Hich Katata KAMAE ΟΧΙ
Πόδια μαζί στο τακούνια, το δικαίωμα προς τα εμπρός, πίσω αριστερά 135 μοίρες, τα γόνατα λυγισμένα, το δεξί χέρι προς τα εμπρός σε Shikan Ken, το αριστερό χέρι στο δεξί στήθος της, και σε Shikan Ken.
ΟΧΙ KOSEI KAMAE
Το αριστερό πόδι προς τα εμπρός, πίσω δεξιά, το αριστερό χέρι διπλωμένο να προστατεύσει το κεφάλι και το δεξί χέρι στο αριστερό στήθος, και τα δύο χέρια στο Shikan Ken.
NO KAMAE SEIG
Το αριστερό πόδι προς τα εμπρός, πίσω δεξιά, το αριστερό χέρι προς τα εμπρός με τον αγκώνα λυγισμένο το δεξί του χέρι στο δεξί ισχίο, και τα δύο χέρια σε Shikan ken.
Togakure Ryu Ninpo Tai Jutsu KAMAE ΟΧΙ ΚΑΤΑ
Το σχολείο αυτό, μία από τις τρεις αφιερωμένο στην Ninpo Taijutsu, είναι πολύ χαρακτηριστική Kamae. Σε αυτή την ειδοποίηση μυστικότητας του κινήματος και τη μυστικότητα της εφαρμογής πολλών από τις waza.
NO KAMAE Ντόκο
Το αριστερό πόδι προς τα εμπρός και το δεξί πίσω έως 45 μοίρες προς τα δεξιά. Το αριστερό χέρι προς τα εμπρός με τον αγκώνα λυγισμένο και το χέρι κάτι ανοιχτό. Το δεξί χέρι λυγισμένο στον αγκώνα σε γωνία 90 μοιρών και το κράτημα στο ύψος του κεφαλιού προς τον ουρανό.
ΟΧΙ HACHIMONJI KAMAE (τόνοι NO KAMA)
Όπως και στην Ντόκο NO KAMAE πάνω δεξιά πλευρά δείχνει προς τα εμπρός και τον αγκώνα λυγισμένο είναι 90 μοίρες.
ΟΧΙ Ichimonji KAMAE
Το αριστερό πόδι προς τα εμπρός, πίσω δεξιά. Το αριστερό χέρι μπροστά, με τον αγκώνα ελαφρώς λυγισμένο, το δεξί χέρι ανοιχτό στον αριστερό ώμο την προστασία του προσώπου.
Gyokko Ryu Jutsu KOSSHI KAMAE ΟΧΙ ΚΑΤΑ
Αυτό το σχολείο, antmtesis της Koto Ryu, χρησιμοποιεί μεγάλες αποστάσεις, πολλές επιτυχίες, ειδικά με κυκλικές κινήσεις και τα οποία προορίζονται να επιτεθεί μαλακά σημεία.
ΟΧΙ Ichimonji KAMAE
Το αριστερό χέρι λυγισμένο προς τα εμπρός και προς τα δεξιά, χωρίς να ανοίξει το χέρι με τα δάχτυλα μαζί υπερβαίνει το δεξιό ώμο, το δεξί χέρι στο Boshi Ken στο αριστερό αγκώνα, το αριστερό πόδι μπροστά. Το πίσω πόδι δεν είναι κρατώντας τα τακούνια σας στη γραμμή, αλλά ανοίγουν προς την κατεύθυνση του πίσω πόδι κρατώντας τον κορμό σχεδόν κατά μέτωπο ή face-to-uke.
Jumonji KAMAE ΟΧΙ
Cross-που συνδέονται με τα όπλα στους καρπούς. Χέρια σε Boshi Ken στο στήθος και ελαφρώς εκτός από αυτό. Τα πόδια παράλληλα και διαχωρίζεται το πλάτος των ώμων με τα γόνατα λυγισμένα.
NO KAMAE hich
Το πάνω μέρος του σώματος, όπως στο Ichimonji No Kamae. Το αριστερό πόδι, με μόνη που στηρίζεται πάνω στην πλευρά του δεξιού γονάτου, η οποία θα είναι ελαφρώς λυγισμένα. Το αριστερό γόνατο οδήγησε προς τα εμπρός.
ΟΧΙ Shoshin KAMAE
Το αριστερό χέρι προς τα εμπρός με το χέρι ανοιχτό και τα δάχτυλα μαζί, παλάμη του χεριού κάθετος προς το έδαφος, το δεξί του χέρι σε Boshi Ken στο δεξιό ισχίο, το δεξί πόδι πίσω για να φέρουν το βάρος του σώματος.
HON KAMAE
Το αριστερό χέρι προς τα εμπρός με το χέρι ανοιχτό και τα δάχτυλα μαζί, τις παλάμες προς τα ούκε, δεξιά γροθιά στο αριστερό στήθος ξεχωριστά, το αριστερό πόδι προς τα εμπρός.
ΟΧΙ Hane KAMAE
Χέρια σταυρωμένα μπροστά από το σώμα στους καρπούς, τα χέρια σε σχήμα κεράτων με το δείκτη και το μικρό δάχτυλο που δείχνει να ούκε, αριστερό πόδι προς τα εμπρός.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μην χρησιμοποιείτε hane NO KAMAE στην πράξη, επειδή το συναίσθημα και η πρόθεση είναι να στείλει το διάβολο για να uke.
Υπάρχουν και άλλα σχολεία, αλλά ακόμα δεν γνωρίζουμε όλα τα Kamae και τον τρόπο χρήσης, αλλά εύκολο να δει κανείς αυτές τις λεπτομέρειες σε βάθος μελέτη Ryu. Ας συνειδητοποιήσουμε ότι η Takagi Yoshin Ryu πρέπει να ισχύουν για εσωτερικούς Kamae, όπως ο αγώνας έλαβε χώρα σε αυτές. Asim είναι ένα σχολείο όπου χρησιμοποιήθηκε kodachi σε γενικές γραμμές, έτσι ώστε πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το σημείο και η χρήση των Daisho.
KAMAE ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ
Όπως είδαμε η Kamae σώματος ή σωματική συμμετέχουν σε περισσότερα πράγματα που με την πρώτη ματιά υποτεθεί. Τώρα θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για την ψυχική Kamae, επίσης γνωστή ως τακτικής ή στρατηγικής. Η Kamae μια χρήσιμη προσθήκη σε φυσική κίνηση και την εφαρμογή των waza και kata έχει συνδηλώσεις τακτική. Η χρήση ενός Kamae ή άλλο εξυπηρετεί όχι μόνο τις φυσικές ανάγκες, αλλά και των στρατηγικών αναγκών στον αγώνα. Η Kamae μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποκινήσει την επίθεση για να εξαπατήσουν τον εχθρό, παραπληροφόρηση, κλπ, κλπ. .... και εδώ η έννοια της Sanshin εμφανίζονται γιατί θα μπορούσε να μελετήσει το Kamae υπό ποιες δείχνει, τι κρύβει και η σχέση των δύο εννοιών με τη δράση του αντιπάλου.
ΔΥΟ ΣΥΝ ΕΝΑ
Όσο για το τι δείχνει, πιστεύουμε ότι με τη λήψη μια φυσική θέση στον αντίπαλο μεταφέρω μια έννοια ή μια ιδέα. Κοινή είναι ότι, στο ντότζο, όταν υποθέτουμε ότι ο αντίπαλος hoko NO KAMAE συχνά σκεφτεί ότι του "πρόκειται να πάρει χτυπήματα στο δελτίο ταυτότητας". Αυτό είναι, με την άποψη, είναι λογικό να αναλάβει μια φυσική στάση με πολλά κενά (Suki) όπου μπορούν να επιτεθούν, ενώ η ίδια η θέση μπορεί να φαίνεται μια πράξη από την υποβολή ή την παράδοση. Μακριά από όλα αυτά που κρύβει ο Kamae είναι η ιδέα της ενθάρρυνσης του αντιπάλου για να "πάρει" με άνεση, τόσο πιο εύκολο μοιάζει το πιο σίγουροι θα το επίθεσης. Αν αφήσουμε ανοίγματα ή κενά που προκύπτουν φυσικά χωρίς τους αντιπάλους σημειώστε ότι το κάνουμε συνειδητά, όπου μπορεί να πάρει το επίπεδο του προβληματισμού και ανάλυσης της κατάστασης τείνει να μειώνεται, τόσο πιο εύκολο είναι πιστεύεται ότι η κατάσταση λιγότερο σκέφτονται ή λόγο. Επίσης, η φαινομενική στάση της παράδοσης ότι ο εχθρός μας κάνει πιο αδύναμη και δημιουργεί ένα δυνητικό θύμα του «δύναμη». Τόσο η οποία δείχνει τι κρύβει το Kamae δημιουργεί μια αντίδραση στην αντίδραση του αντιπάλου που έχουμε δημιουργήσει και ως εκ τούτου εμείς είμαστε αυτοί που ελέγχουν πραγματικά την καταπολέμηση και την κατάσταση που παρόλο που ο ίδιος κατέχει το ίδιο κάνουν. Η τακτική ή στρατηγική είναι θεμελιώδους σημασίας για την πραγματική κατάσταση της ζωής και σε έναν αγώνα ζωής ή θανάτου, όπου το διακύβευμα δεν είναι τα σημεία, τα μετάλλια, τρόπαια και διακρίσεις πρωταθλητής, αυτή είναι πολύ πιο εμφανής. Το Kamae μας διδάσκει ho tenho μορφές kyojutsu της την παρουσίαση ψευδών, όπως ισχύει και το αντίστροφο. Σήμερα και προβλέπεται για ψευδείς προθέσεις, τα συναισθήματα, τις δράσεις και τις αντιδράσεις σχετικά με τον αντίπαλο, δημιουργώντας μια λέξη απογοήτευση σε αυτόν που είναι αναπόφευκτα καταδικασμένο σε ήττα.
KAMAE Kokoro
Τέλος θα μπορούσαμε επίσης να μιλήσουμε για λίγο Kokoro Kamae, ή Kamae καρδιά ή πνεύμα. Είναι το υψηλότερο σύλληψη, κατά τη γνώμη μου, η Kamae και πολλοί αποτυγχάνουν να διακρίνουν μια αιτία ή άλλο. Ήδη στην προηγούμενη ενότητα έννοιες gogyo θα μπορούσε να εφαρμοστεί καμία κάτα ως τακτικές μάχης, αλλά προτιμήσαμε να μιλήσω γι 'αυτό σε αυτό το τμήμα να είναι πολύ προφανείς εφαρμογές στη φυσική καταπολέμηση / τακτικής. Όλοι έχουμε πολύ σε βάθος ανάλυση ή την εφαρμογή για να Kokoro Kamae. Αν ο Soke Budo είναι μια μορφή προσωπικής ανάπτυξης, ατομική και συλλογική εξέλιξη της ιατρικής για την ψυχή που θα ανοίξει τις πόρτες του το πνεύμα της ειρήνης και της ευτυχίας, θα πρέπει να περάσουν το κατώφλι της απλής σωματικής καταπολέμηση (τάι Kamama - gi Kamae) για να πάρει "κάτι" βαθύ και αληθινό. Αυτό είναι όπου τα λόγια για πολλά που μπορούμε να πούμε ότι δεν είναι ικανοποιητικό και μόνο το κέντρο κατάρτισης για την καρδιά, το πρόσωπο στο πρόσωπο, με τον Soke και τους φίλους μας στο μπούντο και η ζωή θα μας δώσει το κλειδί για την προσωπική και μπορούν να μεταφερθούν να καταλάβουμε ότι το τελευταίο Kamae πληγή, αυτή η στάση απέναντι στη ζωή κάνει Bujinkan Budo ένα μοναδικό και υπέροχο.

0 comentarios: